8. nap - 18.-a szerda

Ma is reggel 7 előtt ébredek, annak ellenére, hogy éjfél körül feküdtem le tegnap este. Mikor kimegyek fürdőzni, látom, hogy a többi srác (az előző estéről) még alszik, ők még maradtak beszélgetni. Ezek szerint csak én vagyok fitt és friss. Vagy csak egyszerűen nem tudok aludni, mert mindenen jár a fejem, vagy már kipihentem magam. :) Tény, hogy nagyon sokat gondolkodom, igaz néha tudatosan kikapcsolom a fejem, mielőtt túlságosan belemennék egy gondolatba, vagy érzésbe.

Jön a reggeli. Tojás, rizs és valami gombócnak megformázott zöldség. Jaj, és az áldott kakaó megint! :) Most nyolcan reggelizünk együtt, mert a srácok is itt aludtak a központi házban. A sötétben már nem mentek haza, mert két kilométerre laknak, és az nem lett volna biztonságos. Elnevetgélünk, beszélgetünk az esetéről és megosztja mindenki az érzéseit, és gondolatait.

4af4c9fe-d362-4b38-9b0b-85875809db81.jpeg

Reggeli után még a konyha előtti teraszon ücsörgök és beszélgetek a skót lánnyal érdekes témákról. Jó egy picit angolul beszélni, mert úgy azért könnyebben meg tudom értetni magam. Beszélgetünk arról, hogy a mai világban a legjellemzőbb a feltételes szeretet. A mai kapcsolatok nagy részében az a mondás, hogy ha ezt, és azt teszed, akkor szeretlek. Azaz ez nincsen kimondva, de legtöbbször ez a nagy valóság és észre sem vesszük, hogy mi a helyzet. Kontrollálják egymást az emberek, elfogadás helyett. Pedig az az igazi szeretet, szőröstül-bőröstül, ahogyan van a másik. Érdekes, hogy később délután olvasgatás közben éppen ezzel találkozom ismét. Pedig milyen jó úgy szeretni a másikat ahogyan van. Elfogadni, feltétel nélkül szeretni, bízni, és támogatni egymást. Hagyni a másikat szabadnak lenni és úgy lenni egész. Sokan beszélnek az őszinteségről, kimondják, elvárják, kívánják és közben Ő maguk sem is azok. Elrejtik magukban és utána túlkompenzálnak ajándékokkal és törődéssel, de persze ez csak ideig óráig tartható fenn, mert valójában nem őszinte. Érdekes ezt hallani másoktól is, mélyen érintő. És vajon nekem vannak feltételeim? És ha igen, akkor mik azok? Ha valamelyik ex-em olvassa ezen sorokat akkor írja meg nekem. :)))) Közben nassolni kapunk egy kis nádcukrot, azaz nádat, amiből a cukor készül. Ki lehet szopogatni az édes levét. Itt csoki, vagy chips helyett ez van. :)

09dfe195-02f7-4193-a32f-8d2fc4417745.jpeg

Beszélgetés után már jön is az ebéd, nekem túl gyorsnak tűnik az éves egymás után, igaz ekkor már két óra van, és vacsorázni itt úgysem szokás. Azért ez különös, de legalább nem fogok elhízni. :) Ebédre zöldség és avokádó van, rizzsel, yukkával, és egy zöldség amibe marha hús van töltve. Ez is isteni.

bbc2922b-13c0-4dea-b97b-99a58448e7cc.jpeg

Délután kapok egy olyan fürdőt, ami főzött levelekből és különböző virágokból áll. Emellett még “agua de florida”, azaz virágillat is van benne, amit itt nagyon sok mindenre használnak. Még fejfájás enyhítésére, vagy gyomorgörcsre is. Előtte meg kell fürdenem a patakban szappannal, majd Mamarosa lelocsol ezzel a már kíhült lével és közben be kell dörzsölnöm magam a levelekkel, és a virágokkal. Gondosan felügyelnek, hogy jól csináljam és mindenhol bedörzsöljem magam. Fürdő után Mamarosa rágyújt egy mapacho-ra, azaz egy helyi cigarettára, amiben nincsen füstszűrő és befúj füsttel elölről, és hátulról is. Majd széttárt karokkal állok egy 20 percet, amíg megszáradok. Addig Mamarosa kimossa egy lavorban a ruháimat. Majd kelleni is fog a tiszta ruha, mert holnapután (pénteken) hajnalban megyünk Iquitosba és repülők tovább Limán keresztül Cuscoba a 4 napos Inca Trail túrára.

b78fc0a1-42f8-4c5b-9b79-088204ce2a46.jpeg

Este még beszélgetek picit a helyiekkel, tanulok spanyolul és f7 felé eszek még egy kis maradékot, mert picit éhes vagyok. Az ételek kint vannak az asztalon, hűtő természetesen nincsen, de ők elég jól elvannak anélkül is. F8 fele visszamegyek a kis házikómba olvasni, és pihenni, mert a sok beszélgetésben elfáradtam. :) Másban nem nagyon tudtam, mert fizikailag nem volt egy erős nap. De most kivételesen nem is sportolni jöttem. Jó is a pihenés, meg hallgatni a rovarokat, és a madarakat, akik azért elég hangos zenebonát csinálnak. És közben érzem a saját virágos illatomat, mert a fürdő után már nem volt szabad lefürdeni. Egy picit erős nekem, nem baj, majd korán reggel lefürdök. Este 9 van és sötét, így itt az ideje aludni. :) Joccakát!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinperu.blog.hu/api/trackback/id/tr2518034344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MadeinPeru

Perui utazásom története kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 1 hátizsákkal, 2 nadrággal, 3 pólóval, 3 hét alatt megjártam a dzsungelt, a hegyi esőerdőt és a fővárost, Limát.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása